Η ολική αρθροπλαστική αρθρώσεων όπως το γόνατο, το ισχίο και πιο σπάνια ο ώμος και ο αγκώνας, είναι η προσφορά της σύγχρονης ορθοπαιδικής σε επώδυνες καταστάσεις καταστροφής των αρθρώσεων. 

Τα αίτια μπορεί να είναι μετατραυματικά, εκφυλιστικά ή μια προϋπάρχουσα  αυτοάνοσος νόσος (ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.λ.π.). Η σύγχρονη επανορθωτική χειρουργική αρθρώσεων  χρησιμοποιώντας πρωτοποριακά υλικά και   τεχνικές, αποκαθιστά την υγεία και την κινητικότητα  των ασθενών, τους επιτρέπει  να αυτοεξυπηρετούνται, να συμμετέχουν στην  κοινωνική ζωή και τους ξαναδίνει τη χαρά της ζωής. 

Από τις ατσάλινες ολικές αρθροπλαστικές ισχίου του Charnley έως τις ημέρες μας με τα σύγχρονα κράματα μετάλλων (κοβάλτιο-χρώμιο-τιτάνιο)  από τα οποία αποτελούνται πια οι προθέσεις και τις τεχνικές της ελάχιστης επεμβατικότητας (minimal invasive), η ανάπτυξη της μηχανικής και της 

τεχνολογίας μας επιτρέπουν να παρέχουμε στους ασθενείς μας λύσεις που διαρκούν πολλά χρόνια (άνω της 20ετίας), χωρίς να χαλαρώνουν τα υλικά και να χρειάζονται 2ες και 3ες επεμβάσεις αναθεώρησης των υλικών. 

Οι χειρουργικές τομές πού κάνουμε είναι μικρές, η απώλεια αίματος πολύ μικρή, η στήριξη και χρησιμοποίηση του μέλους γρήγορη. Προσφέρουμε επίσης λύσεις σε περιπτώσεις αναθεώρησης ολικής αρθροπλαστικής  γόνατος και ισχίου,  με τα πιο σύγχρονα υλικά και σταθεροποίηση χωρίς τσιμέντο (press-fit, cementless). 

Μετεγχειρητικά με προγράμματα αποκατάστασης και φυσικοθεραπείας πετυχαίνουμε την γρήγορη κινητοποίηση του ασθενούς, σε συνεργασία με φυσικοθεραπευτές στην κλινική και χρησιμοποιώντας σύγχρονα μηχανήματα (continue passive motion machine κ.λ.π.). 

Ο καλός προεγχειρητικός σχεδιασμός και η στενή μετεγχειρητική παρακολούθηση και υποστήριξη, παρέχουν εγγύηση για το άριστο  μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.  

Στην πρώτη ακτινογραφία βαριά οστεοαρθρίτιδα αριστερού γόνατος  με διαταραχή του μηχανικού άξονα (βλαισογονία), στην δεύτερη ακτινογραφία ο ίδιος ασθενής μετά την ολική αρθροπλαστική με υλικά επί παραγγελία (custom  made).

Στην πρώτη ακτινογραφία βαριά οστεοαρθρίτιδα αριστερού γόνατος με διαταραχή του μηχανικού άξονα (βλαισογονία), στην δεύτερη ακτινογραφία ο ίδιος ασθενής μετά την ολική αρθροπλαστική με υλικά επί παραγγελία (custom made).

Τα υλικά επί παραγγελία, που χρησιμοποιήθηκαν στην προηγούμενη ολική αρθροπλαστική γόνατος.

Τα υλικά επί παραγγελία, που χρησιμοποιήθηκαν στην προηγούμενη ολική αρθροπλαστική γόνατος.